U bent hier: home > inspiratie > bezinningsaanbod karmel

BEZINNINGSAANBOD KARMEL

Karmelkring Boxmeer - een nieuw bezinningsaanbod - dec 2018/feb 2019

Dit jaar loopt het thema 'aandachtig leven' als een rode draad door ons bezinningsaanbod. Wij nodigen u van harte uit om mee te doen.
Voor verdere informatie en het meest recente aanbod en opgave: www.karmelcentra.nl/boxmeer.

Samen Bijbel lezen, (Jos Boermans) vrij 21 dec.,25 jan., 22 febr., 29 maart, 26 april, 24 mei, 28 juni. 10.00 – 11.30 uur.
Bezig zijn met een Bijbeltekst is voor velen geen dagelijkse bezigheid. Toch blijkt menige Bijbeltekst ons te kunnen aanspreken. We komen één maal per maand samen in het Parochiehuis om te zien wat het Evangelie van de komende zondag ons kan zeggen.

Wegwijs in het Nieuwe Testament (Huub Welzen) di 20 nov., 4 dec., 29 jan. en 12 febr.
19.45 – 21.30 uur. Veel mensen hebben wel een Bijbel in huis, maar vinden er de weg niet in. De grote verhalen zijn bij steeds meer mensen onbekend. We gaan in op de achtergronden en het ontstaan van het Nieuwe Testament: wat weten we nu van Jezus? wie is Paulus? etc. De avonden zijn bedoeld voor allen die geïnteresseerd zijn in de Bijbel, en bieden goede achtergrondinformatie.

Psalmen van verlangen en verwachting (Minie Pasop) di 27 nov., 18 dec. 19.45 – 21.30 uur.
In deze Advent lezen we psalmen die aansluiten bij de tijd van verlangen en verwachten, van stille vreugde, vanuit het besef van de verborgen nabijheid van God,,die komen wil in het leven van ieder van ons.

Karmelheiligen: Albertus van Jerusalem (+1150-1214) (Falco Thuis) do 10 jan. 19.45 - 21.30 uur.
Meer dan 50.000 mensen vinden voor hun dagelijks leven inspiratie in wat genoemd wordt de Karmelregel. Een groepje eremieten levend op de Berg Karmel ontving deze Regel in 1209 als een goedgekeurd leefmodel van de bisschop van Jerusalem, patriarch Albertus. Zo begon de orde van de karmelieten haar leven met God in eenzaamheid en stilte met goedkeuring van de kerk. Wie was nu de stichter van de karmelieten?

Jij, alles voorbij (Hettie Berflo) vrij 11 en 25 jan., 8 en 22 febr. 15.30 - 17.15 uur.
In de mystieke traditie zijn er vele manieren om over God of de Godservaring te spreken. Het kan een over elkaar rollen van woorden en beelden zijn omdat geen woord, geen beeld genoeg zegt. We lezen sleutelteksten uit deze traditie, zoals Gregorius van Nyssa, Pseudo-Dionysius, de Wolk van Niet-Weten, Eckhart, Jan van het Kruis en anderen.

Aandachtig leven (Hettie Berflo, Ans Bertens, Marieke Rijpkema) di 5 en 19 febr. en do 7 maart 19.45 – 21.30 uur. We kijken vanuit verschillende perspectieven naar wat dit in ons leven kan betekenen, vanuit onze ziel, vanuit een ontvankelijke houding en hoe een eenvoudige lekenbroeder uit de 17de eeuw zich oefende in 'leven in Gods tegenwoordigheid'.

Aanmelden liefst uiterlijk een week voor aanvang van de betreffende activiteit: karmelkringboxmeer@karmel.nl, of door u - schriftelijk - aan te melden bij het secretariaat van de Karmelkring, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer.
De Karmelkring-nieuwsbrief regelmatig persoonlijk ontvangen? Stuur een e-mail aan karmelkringboxmeer@karmel.nl

Namens de Karmelkring Boxmeer
Minie Pasop o.carm en Bep de Vreede o.carm.

Interesse? Meld u aan bij Karmelklooster, (0485) 56 21 56