U bent hier: home > kind en kerk > eerste communie

EERSTE COMMUNIE

De Eerste Communie in de Onze Lieve Vrouwe parochie

Via de scholen  zijn de ouders benaderd om hun kinderen hiervoor aan te melden.  Na de ouderavonden zijn de kinderen bezig om zich samen met hun ouders en de pastor voor te bereiden  op deze Eerste Communie.  Daarna mogen ze voortaan mee doen met de grote mensen!

Uitgangspunt
De Eerste Communievoorbereiding is een onderdeel van de geloofsopvoeding van uw kind. De andere onderdelen zijn de kindernevendienst, de familievieringen (door het jaar en met Kerst), het kinderkoor en de Vormselvoorbereiding. Samen met het goede voorbeeld thuis en op school dragen deze activiteiten bij tot een groter begrip en dieper beleven van wat het betekent om te leven naar het voorbeeld van Jezus.
Een tweede uitgangspunt is dat ouders en kinderen zoveel mogelijk bij de uitvoering betrokken worden, zodat de Eerste Communievoorbereiding een kindvriendelijk en gevarieerd karakter heeft.

De aanvraag
De start van de Eerste Communievoorbereiding wordt bekend gemaakt op de website, in het parochieblad en via de scholen. Uw kind opgeven voor de Eerste Communie kan op twee manieren:

De ouderavond
De ouderavond is bedoeld om kennis te maken en u te informeren over:

Kosten van de Eerste Communie
De bijdrage in de kosten is vastgesteld op € 50,-. In dit bedrag is inbegrepen materiaal, de boekjes voor alle voorbereidende vieringen en de boekjes van de Eerste Communieviering zelf. De kosten voor de foto’s zijn hier niet bij inbegrepen.

In Boxmeer is de Eerste Communie op zondag 26 mei 2019.

In Sambeek is de Eerste Communie op zondag 12 mei 2019.

In Vortum-Mullem is de Eerste Communie op zondag 29 mei 2019.

Vraag de Eerste Communie aan