U bent hier: home > kind en kerk > kinderkerk

KINDERKERK

Leven wordt getekend door veranderingen.  Van een baby worden we volwassen. Van een jong mens worden we een bejaarde. Van een gezonde mens worden we iemand met beperkingen.
Zo ook voor de kinderen binnen onze parochie. Ze worden gedoopt, doen de Eerste Communie en ontvangen het sacrament van het Vormsel. Dat alles mede in de hoop en het vertrouwen dat zij straks onze parochie gaan dragen.

Bij de vorming van deze kinderen is de Kinderkerk belangrijk. Meestal is er de eerste zondag van de maand om half elf in de H. Bloedkapel een bijzondere viering voor kleuters en jonge kinderen. Op een vertellende manier en heel creatief  zijn kinderen dan bezig. Als ze naar de Kinderkerk gaan krijgen ze iets mee dat het thema van de Kinderkerk uitbeeldt. Als ze terugkomen laten ze zien wat ze hebben gedaan, vaak tot vreugde van alle mensen in de kerk.

De Kinderkerk is echt gezellig,  vrolijk en creatief . Het zou fijn zijn als steeds meer kinderen mee gaan doen. Vertel het door aan je vriendjes en vriendinnetjes hoe mooi het is. Iedereen is van harte welkom!

> Bekijk de data

Meestal de eerste zondag van de maand is er ‘Kinderkerk’ ...