Actie slaapzakken voor de daklozen
05/Jun/2024 |

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst hebben we gevraagd naar initiatieven vanuit de parochianen.

En jawel hoor Marianne Sturm melde zich met haar initiatief om iets te gaan doen voor de daklozen in onze Gemeente Land van Cuijk.

Marianne is heel erg begaan met mensen die het moeilijk hebben. Marianne is 43 jaar en werkt een dag in de week in het Karmelklooster om documenten te categoriseren. Dat vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast werkt ze ook nog drie dagen bij de IBN (Integrale Bedrijven Noordoost Brabant) op de plantjesafdeling. Ze werkt in de kas en daar houdt ze zich bezig met het stekken en steken van kleine plantjes.

Ze werkt daar al meer dan 12,5 jaar. Met haar 12,5 jarig jubileum heeft ze een leuk feest gehad. Op het werk neemt ze ook deel aan de personeelsuitjes. Ze heeft het erg naar haar zin op het werk. De vrijdag is voor het huishouden. Al lange tijd wilde ze iets meer gaan doen. Op een zekere dag keek ze naar een tv-programma waar gesproken werd over de zorg en opvang van daklozen. Ja dat was het. Daar wilde ze iets voor gaan doen.

Via internet kwam ze een zogenaamd “slaap-event” tegen. Vrijwilligers konden gesponsord in tenten gaan slapen en de sponsoring zou dan gedoneerd worden aan de daklozen. Na een paar keer met elkaar gesproken te hebben zijn we tot de slotsom gekomen dat slapen in een tent in de tuin van het klooster niet echt een geschikte actie is gezien de leeftijd van de meeste parochianen. Marianne kwam toen met het idee om slaapzakken te gaan verzamelen. De organisatie “Sheltersuit” uit Enschede kan deze slaapzakken goed gebruiken en zorgt voor de verdere verspreiding onder de hulpbehoevenden.

Een geweldig idee!

We willen de inzameling van slaapzakken houden in de maand juni.

Dus mensen, kijk of u nog slaapzakken heeft die niet meer gebruikt worden. Lever die dan bij de Onze Lieve Vrouwe parochie in!

Waar?           In Het Parochiehuis: van Sasse van Ysseltstraat 8,

Wanneer?    In de maand juni
                       Door de week op ma-di-wo-do-vr van 9-12 uur

Op zaterdag tussen 10-12 uur

Hoe?              In een gesloten plastic vuilniszak

In juli worden de slaapzakken dan met Marianne samen naar het hoofdbureau van “Sheltersuit” in Enschede gebracht.

Doet U mee!? Laten we er een groot succes van maken met ons allen.

Marianne, heel hartelijk dank voor onze gesprekken samen en voor je mooi idee.

Namens het parochiebestuur

Thera van Erve (vice-voorzitter)