Coronamaatregelen
01-jul-2021 |

Coronamaatregelen in de Onze Lieve Vrouwe parochie

Al sinds maart 2020 worden we geconfronteerd met wisselende maatregelen rondom de coronapandemie. Hoe gaat de Onze Lieve Vrouwe parochie daar mee om? Al van af het begin heeft het kerkbestuur het standpunt ingenomen “veiligheid voor alles” en zijn de kerkruimtes helemaal ingericht op de anderhalve meter maatschappij. Bewegwijzering op de vloer en afzetlint in de ruimtes geven duidelijk aan wat van de kerkgangers wordt verwacht. Ook het ritueel van het uitdelen van de Heilige Communie is zorgvuldig uitgewerkt en voorkomt rechtstreeks contact met de kerkgangers.

Het is nog steeds nodig om vooraf te melden dat u aan de dienst wil deelnemen. Dit in verband met het maximaal aantal personen (90) dat voor de vieringen wordt toegelaten. Dat kan telefonisch via Het Parochiehuis ( 0485 573277 ) dinsdag tot en met vrijdag van 9:30 uur tot 12:00 uur.

Bovenstaande zorgvuldige aanpak zorgt ervoor dat de gemeenschap op een veilige manier kan vieren. Dankzij de inzet en aanpak van vele mensen in onze gemeenschap proberen we elkaar zo goed mogelijk te beschermen tegen een coronabesmetting.

Voor verdere informatie over de vieringen en activiteiten in de Onze Lieve Vrouwe parochie verwijzen we naar het parochieblad over wegen, deze website of abonneert u zich op de digitale nieuwsbrief via secretariaat@onzelievevrouweparochie.nl.

Meer informatie over de kerkelijke regelgeving en actuele situatie rondom de coronamaatregelen in ons bisdom kunt u vinden op de website van het bisdom van s'-Hertogenbosch.

In verband met de coronamaatregelen in onze parochie kunnen er in de afscheidsvieringen in de basiliek van Boxmeer en het MFA te Vortum-Mullem maximaal 90 mensen toegelaten worden. Het aantal bezoekers tijdens een afscheidsviering in Het Kloosterhuis te Sambeek wordt in overleg met de betrokkenen bepaald. In de reguliere kerkdiensten worden er 90 mensen toegelaten. (In het Kloosterhuis te Sambeek worden er in de reguliere diensten 22 mensen toegelaten.)

Klik hier voor verdere informatie over afscheidsvieringen en het uitvaartbeleid.