Parochiehuis en secretariaat

Boxmeer

Het Parochiehuis is gelegen aan de van Sasse van Ysseltstraat in Boxmeer. Het is de centrale plek voor alle activiteiten vanuit de parochie, behalve de kerkvieringen. Daar is ook het secretariaat van de parochie gevestigd. Gastheren en gastvrouwen (de receptie) staan de  bezoekers te woord voor al je vragen (ook per telefoon).

De werkgroepen van de parochie komen bij elkaar voor overleg in Het Parochiehuis, de koren, Vivace en Basilica, houden hun repetities daar, de voorbereidingen voor de Eerste Communie en het Vormsel worden er gehouden en de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie vindt er plaats. Maar ook een aantal maatschappelijk gerelateerde organisaties vergaderen regelmatig in één van de zaaltjes.

Contactgegevens Het Parochiehuis Boxmeer

Van Sasse van Ysseltstraat 8

5831 HD Boxmeer
secretariaat@onzelievevrouweparochie.nl

Secretariaat

Sinds 1 november 2020 is Ad Voesten secretariaatsmedewerker van het parochiesecretariaat. Hij is al heel wat jaren in onze parochie werkzaam als organist en koordirigent. Hij is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur aanwezig in Het Parochiehuis.

De gastheren en gastvrouwen

De deur van Het Parochiehuis staat open voor een praatje, het indienen van een misintentie, het afhalen van een inschrijvingsformulier voor de Eerste Communie of het Vormsel of voor welke vraag dan ook. Elke dag is er een gastheer of gastvrouw aanwezig. Om 10.00 uur is de koffie klaar, iedereen is daarbij welkom. De aanwezigheid van de gastheren en –vrouwen is als volgt:

Maandag:  Ruud Olieslagers
Dinsdag:  Joke Peters
Woensdag:
 Hanneke van den Brink
Donderdag:
 Jan van Haaren en Karina Janssen
Vrijdag:
 Tos de Louw en Karina Janssen

Steunpunt Sambeek

Ten behoeve van de parochianen van Sambeek is er eens in de twee weken ook de gelegenheid bij de kerk in Sambeek binnen te lopen voor specifieke zaken of vragen die de vieringen in Sambeek betreffen. Ria Arts is aanwezig op woensdag in de oneven weken van 9.00 tot 11.00 uur. Ria is aanspreekpunt voor de verschillende werkgroepen en verzorgt de administratie van de begraafplaats van de Onze Lieve Vrouwe Parochie gelegen aan het Torenpad te Sambeek. Je kunt bij haar terecht voor informatie en het persoonlijk afgeven van misintenties. Om misintenties op te geven kan ook gebruik gemaakt worden van de enveloppen die daarvoor achter in de kerk liggen. Deze kunnen samen met het geld in de afgesloten brievenbus aan de Grotestraat 65 gedeponeerd worden.

Contactgegevens Steunpunt Sambeek
Grotestraat 65

5836 AC Sambeek
Telefoon: (0485) 57 16 18
E-mail: kerklocatiesambeek@onzelievevrouweparochie.nl

Vortum-Mullem

In Vortum-Mullem is geen steunpunt. Voor info of opgeven van misintenties verwijzen we je naar Het Parochiehuis in Boxmeer.

Bereikbaarheid van pastores, secretariaat en Het Parochiehuis

Het pastorale team is 24 uur bereikbaar via het parochiehuis (0485 -573277) en het noodnummer 06-12089054 ( ook te beluisteren via het antwoordapparaat van Het Parochiehuis).

Het secretariaat is aanwezig op maandag, dinsdag-, woensdag- en vrijdagmorgen.

De gastheren en gastvrouwen staan je te woord en nemen op werkdagen de telefoon op tussen 9.00 en 12.00 uur.

Kun je de gastheer of gastvrouw van de receptie niet bereiken, spreek dan s.v.p. een bericht in op het antwoordapparaat. Je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld. De telefoonbeantwoorder meldt wat je moet doen als je de pastor dringend nodig hebt.

In mei 2019 ontving onze parochie de gemeentelijke fairtrade sticker 'Ook zij handelen fair'. Onder andere omdat wij er bewust voor kiezen om koffie en thee te schenken die voldoet aan het fairtrade keurmerk. Wij hebben toegezegd aandacht te (blijven) besteden aan de fairtradegedachte. Tijdens de feestelijke uitreiking werden de wethouder en de leden van de fairtrade werkgroep verblijd met een muzikale bijdrage van het koor Vivace. Zij zongen "Geloven, hopen en liefhebben". De tekst spreekt over alle drie de woorden, maar bovenal over vertrouwen in elkaar en in God. Een mooie gedachte, zeker in het kader van "Ook wij handelen fair".

Inschrijfformulieren