Allerzielen in de Onze Lieve Vrouwe parochie
13-okt-2021 |

Allerheiligen en Allerzielen in Sambeek

Op 30 oktober a.s. vieren we in Sambeek Allerheiligen en Allerzielen. Gebruikelijk was het te vieren met een Eucharistieviering in de Sambeekse kerk met aansluitend een lichtprocessie naar een van de begraafplaatsen. Beide begraafplaatsen worden ’s avonds “in het licht” gezet om de overledenen te gedenken. Nu de vieringen in de kapel van Het Kloosterhuis plaatsvinden moeten we rekening houden met de beschikbare ruimte. Er is te weinig ruimte voor een, voorheen drukbezochte, viering om de overledenen te gedenken. Na overleg is besloten om dit jaar op 30 oktober om 19.00 uur een korte inleidende viering te houden op het kerkplein, waarbij de voorganger op het bordes van de kerk zal voorgaan. In deze viering zullen de overledenen van het afgelopen jaar herdacht worden. Daarna volgt de lichtprocessie naar de algemene begraafplaats (daarvoor dient u zelf een lichtje mee te brengen) en daar zal een korte afsluitende viering gehouden worden. Het geheel zal niet langer dan drie kwartier tot een uur in beslag nemen. Uiteraard is de bijeenkomst erg weersafhankelijk, maar ervaring leerde dat het vrijwel altijd plaats heeft kunnen vinden.

U bent van harte uitgenodigd!

Allerheiligen en Allerzielen in de Sint Petrusbasiliek

Op zondag 31 oktober om 10:30 uur is er de gelegenheid samen te komen rond de Allerheiligen en Allerzielenviering. In deze viering zullen de overledenen van het afgelopen jaar herdacht worden en, in verband met de bijzondere omstandigheden rond de coronapandemie, herdenken we ook de overledenen van het jaar ervoor. Na afloop van de dienst bestaat voor de families van een overledene waarvan we in bovengenoemde periode afscheid hebben genomen de gelegenheid om het houten gedachteniskruisje mee te nemen. Mocht u verhinderd zijn kan dit kruisje ook later aangereikt worden. Neem dan contact op met Het Parochiehuis.

Allerheiligen en Allerzielen in Vortum-Mullem

Ook op 31 oktober om 10:30 uur vieren we de Eucharistie in het MFA Knillus in Vortum-Mullem bij gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen. In deze viering zullen de overledenen van het afgelopen jaar herdacht worden en, in verband met de bijzondere omstandigheden rond de coronapandemie, herdenken we ook de overledenen van het jaar ervoor. Na afloop van de dienst bestaat voor de families van een overledene waarvan we in bovengenoemde periode afscheid hebben genomen de gelegenheid om het houten gedachteniskruisje mee te nemen. Mocht u verhinderd zijn kan dit kruisje ook later aangereikt worden. Neem dan contact op met Het Parochiehuis.

U bent van harte welkom.