Coronamaatregelen
25-jan-2021 |

Coronamaatregelen in de Onze Lieve Vrouwe parochie

Al sinds maart 2020 worden we geconfronteerd met wisselende maatregelen rondom de coronapandemie. Hoe gaat de Onze Lieve Vrouwe parochie daar mee om? Al van af het begin heeft het kerkbestuur het standpunt ingenomen “veiligheid voor alles” en zijn de kerkruimtes helemaal ingericht op de anderhalve meter maatschappij. Bewegwijzering op de vloer en afzetlint in de ruimtes geven duidelijk aan wat van de kerkgangers wordt verwacht. Maar de parochie gaat verder dan dat. Een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat de individuele mensen op een veilige manier in de ruimte begeleid worden. Zij zorgen ook dat er plexiglasschermen staan bij de ingang van waarachter iedereen welkom geheten wordt en reserveringslijsten worden afgevinkt. Want reserveren moet. Er is een digitaal reserveringssysteem in gebruik bij toestemming voor het toelaten van maximaal 100 mensen. Bij maximaal 50 mensen moet telefonisch gereserveerd worden. Dit alles wordt gecommuniceerd via parochieblad, nieuwsbrieven, deze website en mededelingen in de vieringen. Vooraf reserveren is belangrijk. Dit om mensen achteraf te kunnen waarschuwen voor een mogelijke besmetting. Ook het ritueel van het uitdelen van de Heilige Communie is zorgvuldig uitgewerkt en voorkomt rechtstreeks contact met de kerkgangers. De muziek wordt, geheel volgens de regels, verzorgt door één cantor en organist. 


Bovenstaande zorgvuldige aanpak zorgt ervoor dat de gemeenschap op een veilige manier kan vieren op de drie kerklocatie Boxmeer, Sambeek en Vortum-Mullem. Dankzij de inzet en aanpak van vele mensen in onze gemeenschap proberen we elkaar zo goed mogelijk te beschermen tegen ziekte.Voor verdere informatie over de vieringen en activiteiten in de Onze Lieve Vrouwe parochie verwijzen we naar het parochieblad over wegen, deze website www.onzelievevrouweparachie.nl, of abonneer u op de digitale nieuwsbrief.( via secretariaat@onzelievevrouweparochie.nl )   


Meer informatie over de geldende landelijke regelgeving en de actuele situatie kunt u vinden bij het RIVM.


Meer informatie over de kerkelijke regelgeving en actuele situatie kunt u vinden op de website van de RKKerk


Meer informatie over de kerkelijke regelgeving en actuele situatie in ons bisdom kunt u vinden op de website van het bisdom van s'-Hertogenbosch


In verband met de coronamaatregelen in onze parochie kunnen er in de afscheidsvieringen in de basiliek van Boxmeer en het MFA te Vortum-Mullem maximaal 50 mensen toegelaten worden. Dit in tegenstelling met de nu gehanteerde landelijke richtlijn van 100 mensen. De parochie wil de veiligheid van de bezoekers en deelnemers maximaal garanderen. Medio mei zal het parochiebestuur de ontwikkelingen nog een keer evalueren. Het aantal bezoekers tijdens een afscheidsviering in Het Kloosterhuis te Sambeek wordt in overleg met de betrokkenen bepaald. In de reguliere kerkdiensten kunnen er vanaf nu 50 mensen toegelaten worden. (In het Kloosterhuis te Sambeek kunnen er in de reguliere diensten 22 mensen toegelaten.)


Wij hopen dat door deze maatregel de veiligheid en het veiligheidsgevoel voor iedere bezoeker toeneemt.  


Klik hier voor verdere informatie over afscheidsvieringen en het uitvaartbeleid


 

 
Het Parochiehuis
 van Sasse van Ysseltstraat 8
    5831 HD BOXMEER
 (0485) 57 32 77
 secretariaat
Noodnummer:
Voor een acute ziekenzalving of een uitvaart
 06-12089054