Livestream 24 januari (kijk hier) en de coronamaatregelen
22-jan-2021 |

Op zondag 24 januari om 10.30 uur komt, onverwacht en tot onze vreugde, monseigneur bisschop Gerard de Korte naar Boxmeer om de parochie een hart onder de riem te steken in deze coronatijd.


Hij zal medevoorgaan in de eucharistieviering.


Volg de livestream van de eucharistieviering door hier te klikken.


 


Coronamaatregelen in de Onze Lieve Vrouwe parochieAl sinds maart 2020 worden we geconfronteerd met wisselende maatregelen rondom de coronapandemie. Hoe gaat de Onze Lieve Vrouwe Parochie daar mee om? Al van af het begin heeft het kerkbestuur het standpunt ingenomen “veiligheid voor alles” en zijn de kerkruimtes helemaal ingericht op de anderhalve meter maatschappij. Bewegwijzering op de vloer en afzetlint in de ruimtes geven duidelijk aan wat van de kerkgangers wordt verwacht. Maar de parochie gaat verder dan dat. Een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat de individuele mensen op een veilige manier in de ruimte begeleid worden. Zij zorgen ook dat er plexiglasschermen staan bij de ingang van waarachter iedereen welkom geheten wordt en reserveringslijsten worden afgevinkt. Want reserveren moet. Er is een digitaal reserveringssysteem in gebruik bij toestemming voor het toelaten van maximaal 100 mensen. Bij maximaal 30 mensen moet telefonisch gereserveerd worden. Dit alles wordt gecommuniceerd via parochieblad, nieuwsbrieven, deze website en mededelingen in de vieringen. Vooraf reserveren is belangrijk. Dit om mensen achteraf te kunnen waarschuwen voor een mogelijke besmetting. Ook het ritueel van het uitdelen van de Heilige Communie is zorgvuldig uitgewerkt en voorkomt rechtstreeks contact met de kerkgangers. De muziek wordt, geheel volgens de regels, verzorgt door één cantor en organist. 


Bovenstaande zorgvuldige aanpak zorgt ervoor dat de gemeenschap op een veilige manier kan vieren op de drie kerklocatie Boxmeer, Sambeek en Vortum-Mullem. Dankzij de inzet en aanpak van vele mensen in onze gemeenschap proberen we elkaar zo goed mogelijk te beschermen tegen ziekte.Voor verdere informatie over de vieringen en activiteiten in de Onze Lieve Vrouwe Parochie verwijzen we naar het parochieblad over wegen, deze website www.onzelievevrouweparachie.nl, of abonneer u op de digitale nieuwsbrief.( via secretariaat@onzelievevrouweparochie.nl )   


Meer informatie over de geldende landelijke regelgeving en de actuele situatie kunt u vinden bij het RIVM.


Meer informatie over de kerkelijke regelgeving en actuele situatie kunt u vinden op de website van de RKKerk


Meer informatie over de kerkelijke regelgeving en actuele situatie in ons bisdom kunt u vinden op de website van het bisdom van s'-Hertogenbosch


 


In Het Parochiehuis werken we vanaf 18 januari jl. met een deurbeleid. De voordeur is gesloten en we verzoeken bezoekers om aan te bellen. Hiermee voorkomen we een ongewenste toeloop. En verhogen we de veiligheid voor de baliemedewerkers. Wij vragen uw begrip voor deze maatregel. 


 

 
Inschrijfformulieren
Het Parochiehuis
 van Sasse van Ysseltstraat 8
    5831 HD BOXMEER
 (0485) 57 32 77
 secretariaat
Noodnummer:
Voor een acute ziekenzalving of een uitvaart
 06-12089054