Uitnodiging Icoon-wijding te Boxmeer op 23 augustus
18/Aug/2023 |

Op woensdagavond de 23ste augustus om 19.00 uur zal in de Petrus Basiliek in Boxmeer de wijding plaatsvinden van een icoon van de heilige Titus Brandsma. Deze icoon is vervaardigd door een in de Verenigde Staten bekende kunstenares, Vivian Imbruglia. In het midden van de icoon wordt de karmeliet Titus Brandsma staande afgebeeld. Rondom hem zijn vier kleinere afbeeldingen te zien van belangrijke fases in zijn leven. In de eerste afbeelding links boven wordt Titus Brandsma weergegeven als novice in het Karmelklooster te Boxmeer, rechtsboven zie je Titus Brandsma als rector magnificus van de Katholieke Universiteit van Nijmegen, links onder als journalist van onder andere De Gelderlander en rechtsonder als gevangene.


Het schrijven van iconen is een belangrijke traditie binnen de orthodoxe kerken. Het woord icoon stamt af van het Griekse eikon, dat afbeelding betekent. Nog steeds hebben iconen een grote zeggingskracht die ook een diepe indruk maakt bij vele mensen. Vivian Imbruglia geeft deze zeggingskracht van de Heilige Titus Brandsma op een devote wijze voortreffelijk weer. De grote betekenis van Titus Brandsma voor onze huidige maatschappij wordt door deze icoon nog eens extra benadrukt.


De Karmelgemeenschap en de Onze Lieve Vrouwe Parochie te Boxmeer zijn de icoon-schrijfster zeer dankbaar voor dit buitengewone geschenk.


“Mensenbeelden zijn God niet te min. In mensen gezichten kijkt Hij ons aan.”

 
Het Parochiehuis
 van Sasse van Ysseltstraat 8
    5831 HD BOXMEER
 (0485) 57 32 77
 secretariaat
Noodnummer:
Voor een acute ziekenzalving of een uitvaart
 06-12089054